Velkommen til Birkelund.

Vi vil herunder gerne fortælle lidt om hvad vi er for et sted og hvad vi laver i hverdagen på Birkelund. Hvis/når du flytter ind, er du naturligvis selv med til at bestemme hvad du kunne tænke dig at lave og er velkommen til at komme med dine ideer.


Hverdagen

På Birkelund går alle børn/unge i skole, daginstitution eller på uddannelse uden for Birkelund, alt efter hvilken alder man har.

Når man bor på Birkelund er man alle med til at få hverdagen til at hænge sammen, vi hjælper hinanden med at holde huset pænt og ryddeligt. Du har selv ansvar for at holde orden på dit værelse og skal deltage i rengøring af det en gang om ugen. Der vil være en voksen til at hjælpe dig, alt afhængig af din alder.

De forskellige afdelinger hjælpes ad med madlavning, det betyder at du 1-2 gange om ugen skal være med til at tilberede maden i køkkenet og efterfølgende hjælpe med opvask.

På Birkelund har man mulighed for selv at have indflydelse på hvor meget man kan få lov til og hvor meget man vil udvikle sig. Hvis du holder dine aftaler med de voksne kan du få lov til mange ting, selvfølgelig i forhold til din alder.

Vi er mange der bor sammen, fra helt små børn til unge voksne mennesker. Derfor er det nødvendigt at vi har nogle aftaler i huset. Hvis du skal noget skal det aftales med de voksne, da mange ting skal planlægges når man bor flere sammen.


Venner/veninder og kærester

Selvom du på Birkelund bor sammen med mange andre børn og unge, er det også vigtigt at du har/får venner udenfor huset.

Du er altid velkommen til at have venner/veninder eller legeaftaler på besøg, eller komme på besøg hos dem, bare det altid er efter aftale med de voksne på Birkelund. Det er ligeså tilladt at have venner/veninder til at overnatte, igen efter aftale.

Du må gerne have en kæreste når du bor på Birkelund. Det er dog vigtigt for os voksne, at du vælger en kæreste der behandler dig godt. Når de voksne vurderer at alderen og tiden er til det, kan overnatning aftales med dig og din kærestes forældre.


Fritid

På Birkelund støtter vi meget op omkring fritidsaktiviteter, du kan selv være med til at bestemme hvad du har interesse for og hvad der er mulighed for i området.


Mobil og internet

Der er adgang til internet på hele Birkelund. Det vi efter aftale med de voksne, være tilgængeligt efter skole og indtil du går i seng om aftenen

Hvis du selv har en computer er du velkommen til at medbringe den. De voksne vil i forhold til din alder, guide i hvad der er hensigtsmæssigt at bruge computeren til.

Du må gerne have mobiltelefon på Birkelund. Alt efter din alder aftales det med personalet hvordan den bruges.

Det er meget forskelligt hvilke aftaler der er på/med de forskellige skoler, om mobiltelefonen må medbringes hos dem.


Rygning/alkohol

Som ung må du gerne ryge på Birkelund – dette foregår altid udenfor på et bestemt sted.

I forhold til køb og indtagelse af Alkohol følger vi på Birkelund den gældende lovgivning.


Kontaktpædagog

Når du flytter ind på Birkelund vil du få en voksen som er særligt tilknyttet dig – vi kalder det ”din kontaktpædagog” Det vil typisk være den voksne der hjælper dig med at købe tøj, ting til dit værelse osv. Det betyder ikke at det kun er den voksne du må/skal være sammen med eller få hjælp af. Der vil være forskellige voksne og alle vil være der for dig hvis/når du har brug for det.

På Birkelund tager vi på ferie både sommer og vinter. Det er forskelligt fra år til år, hvor vi tager hen, det kan være en solferie sydpå med strand og pool eller en skiferie til eksempelvis Sverige eller Østrig. Vi har en dejligt sommerhus på Fynshoved som vi nyder at tage på ture op i. Her er både strand og skøn natur.

Alt efter hvad du har af familie og netværk du skal/må besøge, laves der aftaler med din sagsbehandler og os, om samvær enten hos dem eller på Birkelund.

 

Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies.